LVV en LC Kwatta waarderen inbreng landbouwers
06 Apr 2017, 12:17
foto
Het ministerie van LVV heeft de landbouwers onder andere zaden en meststoffen geschonken als dank voor hun ondersteuning.(Foto's: Raoul Lith)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft 96 landbouwers verrast met een pakket bestaande uit zaden, meststoffen, herbicide en fermicide. De landbouwers ontvangen de prijzen en een certificaat als blijk van waardering voor hun deelname aan de negende landbouwtentoonstelling.

De tentoonstelling wordt samen met Lions Club (LC) Kwatta georganiseerd. De prijzen zijn woensdag overhandigd door minister Soeresh Algoe van LVV en Raj Narain, president van LC Kwatta.

Narain stelt dat het succes van de tentoonstelling aan de goede voorbereiding heeft gelegen, dit in combinatie met de enthousiasme van de participanten. “Ik mag u hartelijk dank zeggen, minister, dat wij konden rekenen op u”. Hij geeft aan dat de minister tussen landbouwers en de boeren was en hen informatie heeft verstrekt.

“Het gaat erom dat de landbouwers altijd bereid zijn hun producten af te staan als er een beroep wordt gedaan voor een tentoonstelling. Nog erbij gaat het om producten die zij zelf zouden verkopen,” zegt Algoe. Hij merkt op dat het bewijs geleverd is van goede samenwerking tussen agrariërs en het ministerie. Op het ministerie wordt er research gedaan en die kennis wordt met de landbouwers gedeeld. “Een paar jaar geleden zou niemand geloven dat broccoli hier zou groeien. Het bewijs is geleverd op de tentoonstelling” zegt Algoe trots. Hij concludeert aan dat aan veel producten te merken was dat er geen chemicaliën worden gebruikt.

In totaal hebben 192 landbouwers hun producten voor de landbouwtentoonstelling opgestuurd, waar er ongeveer 167 verschillende gewassen waren te bezichtigen. “Dat is enorm veel. Het bewijs is er dat het kan. Je kan een tentoonstelling organiseren, maar als je geen producten hebt betekent het niets.” Algoe merkt op dat er voor enkele gewassen al volgens internationale normen wordt geteeld. “Ik blijf het zeggen, zolang die laboratorium niet af is, kunnen we die testen niet doen.” Over het algemeen zou volgens hem dat niveau wel gehaald kunnen worden.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May