Berenstein: Intimidatiepoging president zal niet slagen
06 Apr 2017, 00:00
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, vindt dat president Desi Bouterse bewust ervoor gekozen heeft om een dag vóór de protestmanifestatie harde acties tegen de criminaliteit aan te kondigen. Hij heeft daarbij in één adem aangegeven dat de acties binnen recht en wet dienen plaats te vinden. Berenstein om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een legitieme actie gaat, waarbij de organisatie historisch haar verantwoordelijkheid bewezen heeft. Zijn opmerkingen zijn volgens de vakbondsleider als een intimidatiepoging bedoeld, maar daar zal hij niet in slagen.

Berenstein merkt op dat Bouterse helemaal niet ingegaan is op het inhoudelijke van de staking. De eis is om de verdere verarming van het volk te staken en de brandstofprijs terug te draaien. Er is hierover een ultimatum gesteld aan de regering die de prijs eenzijdig heeft opgeschroefd door extra government take te innen. Het volk is niet in staat nog meer in te leveren.

De vakbondsleider merkt op dat de verruwing van de criminaliteit al maanden een issue is. De vorige minister van Justitie en Politie heeft ook steeds aangegeven dat er meer middelen nodig zijn om de zware criminaliteit aan te pakken. Het is opvallend dat juist nu ervoor gekozen is om de veiligheid op te voeren, waarbij ook militairen optimaal ingezet zullen worden en dat met onmiddellijke ingang.

"Onze actie is volkomen binnen wet en recht. Wij hebben ook een vergunning aangevraagd en gekregen," zegt de vakbondsleider. Hij deelt mee dat zoals altijd ook gezorgd is voor een ordedienst. Berenstein zegt blij te zijn met de steun van diverse organisaties, waaronder ook het bedrijfsleven. "Wij voeren een rechtvaardige strijd en hebben geen bijdrage geleverd aan de verruwing van de criminaliteit," benadrukt Berenstein.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May