Van der San bij KPS: Verruwing criminaliteit aanpakken
05 Apr 2017, 21:27
foto
Minister Eugene van der San en korpschef Agnes Daniel bij de ontvangst. (Foto: KPS)


Minister Eugene van der San heeft de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) aangegeven dat vanwege verruwing van de criminaliteit er zodanige acties moeten worden ondernomen met ondersteuning van andere diensten. Het KPS moet toegerust worden voor bestrijding van de criminaliteit en alles wat daarmee samenhangt. Het uitgangspunt is wel dat alle acties die worden ondernomen rechtsstatelijk binnen de bevoegdheid van het wettelijke kader geschieden.

De bewindsman bracht woensdag een kennismakingsbezoek aan het KPS op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Hij is ontvangen door korpschef Agnes Daniel, het management team en afdelingshoofden.

De minister deelde mee dat gelet op de werkdruk en de werkzaamheden er een week is uitgetrokken om met alle onderdelen van het ministerie kennis te maken.
Korpschef Daniel heeft een uiteenzetting gegeven over het KPS, waarbij voornamelijk zijn meegenomen de knelpunten van de politie organisatie, meldt de afdeling Public Relations van het KPS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May