OM: Voorkennis politie niet logisch in berovingszaak
05 Apr 2017, 20:34
foto


Officier van justitie, Duncan Nanhoe, vindt het niet logisch dat de politie voorkennis droeg van de geplande beroving van 9 november 2015. Hij voerde aan dat de politie anders niet het risico zou nemen om het leven van eigen leden in gevaar te brengen door hen op zich af te laten komen.

Advocaat Valery Pique, die Anthony C. bijstaat in de Meribazaak, voerde aan dat het onderzoek van de politie zuiver moet zijn. Zo had de toenmalige minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, volgens de advocaat in de media verklaard dat zij voorkennis had van beroving.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft Anthony C. volmondig bekend betrokken te zijn geweest bij de beroving. Het ging om diefstal middels geweld. Tijdens de beroving was deze verdachte bewapend met een handbijl met als doel het slachtoffer te intimideren. Volgens de verdediging had deze verdachte geen enkel fysiek geweld gebruikt en was slechts met een handbijl bewapend. De verdediging had gevraagd om rekening te houden met de verwondingen die Anthony C. opgelopen had. Volgens Nanhoe hoeft geweld niet perse fysiek van aard te zijn. Tegen deze verdachte is er een celstraf van tien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist.

Anthony C. had bij de politie, rechter-commissaris en tijdens het gerechtelijk vooronderzoek bekend het feit gepleegd te hebben. Hij had toen gedetailleerde verklaringen afgelegd. Op de rechtszitting kwam hij terug op zijn verklaringen. Deze verdachte was volgens de officier van justitie heel duidelijk in zijn verklaringen en legde uit hoe Meriba alles voorbereid en beraamd had.

Romano Meriba wordt samen met Ruben S. (39), Errol S. (41) en Anthony C. (55) verdacht van het beroven van de ondernemer Rick S. op 9 november 2015. Dit is met zware geweldpleging gebeurd. Ook wordt hen poging tot doodslag, overtreding van de Vuurwapen wet tezamen en in vereniging ten laste gelegd. Bij de beroving op 9 november 2015 zijn Melvin Tob en Sigmund Struiken, die betrokken waren, omgekomen tijdens een schotenwisseling met de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May