Air France: Vlucht Frans-Guyana met tussenstop Suriname
05 Apr 2017, 10:18
foto
Air France hervat vlucht naar Frans-Guyana met tussenstop in Suriname. (Foto: AFP)


Luchtvaartmaatschappij Air France voert na een week weer een rechtstreekse vlucht uit tussen Parijs en Frans-Guyana. De vlucht Parijs-Orly vandaag zal worden uitgevoerd met een tussenstop op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De Boeing 777-200ER van Air France zal in Suriname bijtanken.

De onrust in buurland Frans-Guyana, waar een algemene staking haar tweede week is ingegaan, heeft ertoe geleid dat de vluchten van de maatschappij tussen Parijs-Orly en Cayenne-Félex Eboué Airport tot gisteren waren geannuleerd. Een woordvoerder van Air France heeft echter gezegd dat de vlucht van woensdag 5 april, vandaag, verzekerd is door een tussenstop in Paramaribo.

De verbinding Fort-de France en Cayenne wordt gewoonlijk twee keer op de maandag uitgevoerd door Air France. Er is nu een tweede vlucht tussen Parijs en Martinique ingelast om het gebrek aan vluchten naar Cayenne te compenseren. Voorlopig is de verbinding Orly-Cayenne tot nader orde geannuleerd, zegt Air France. De vlucht van dinsdag werd de maatschappij geconfronteerd met tankproblemen.

Air France had vorige week onvoldoende garantie voor de brandveiligheid voor haar wide-body vliegtuigen op de luchthaven Félix Eboué. De sociale onrust in Frans-Guyana heeft het land verlamd. Ook de haven van het buurland stuurt schepen naar Trinidad of Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May