Nanhoe: Grote inbreng verdachte bij voorbereiding beroving
05 Apr 2017, 09:11
foto


Officier van Justitie, Duncan Nanhoe, heeft op de rechtszitting van dinsdag zijn repliek gehouden in de zaak waar Ruben S. terechtstaat. Hem wordt samen met Sigmund Struiken, die omkwam tijdens een schotenwisseling met de politie op 9 november 2015, diefstal van twee voertuigen verweten. Volgens de officier heeft de verdachte een grote inbreng gehad bij de voorbereiding van de beroving, door eerst de diefstal van de voertuigen te plegen. Deze auto's werden ingezet om de benadeelde te observeren en de beroving te plegen.

Nanhoe voerde aan dat de verdachte bekend heeft de voertuigen gestolen te hebben. Daarnaast heeft hij aanwijzingen gedaan. Het gaat om de Mark-X waarmee de beroving gepleegd was en een Toyota Auris die in de garage van Struiken aangetroffen werd. De diefstal had hij samen met Struiken gepleegd. Ruben S. is voorlopig in vrijheid gesteld. Zijn gevangenneming en een celstraf van twee jaar werd geëist.

Daarnaast heeft Ruben S. volgens Nanhoe ook aangegeven dat hij samen met wijlen Struiken verschillende strafbare feiten heeft gepleegd. Hij zou meerdere malen bankinstellingen en geldtransporten geobserveerd hebben. Dit deed hij met zijn eigen voertuig. Nanhoe benadrukte dat het observeren niet eenmalig is geweest. Er werd een plan beraamd voor een beroving en deze verdachte zou op de uitkijk staan. De officier merkte op dat Ruben S. een vaste taak had. Hij observeerde het slachtoffer en ook bedrijven alwaar er beroofd kon worden. Hij was er bewust van dat de gestolen voertuigen ingezet zouden worden om de beroving te plegen.

Advocaat Georgette Leter die de verdachte Ruben S. bijstaat, zei in haar pleidooi de afgelopen keer dat het aandeel van haar cliënt in deze zaak miniem is. Volgens de advocaat is er sprake van passieve deelneming aan het strafbare feit. Bij de beroving op 9 november 2015 is ook Melvin Tob omgekomen. Op 2 mei zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May