Aanmelding deelname staatsexamen nog miniem
05 Apr 2017, 02:17
foto
De resultaten van het Staatsexamen van het afgelopen jaar. (Bron; Examenbureau)


De officiële registratie voor deelname aan de jaarlijkse Staatsexamens is op 31 maart afgesloten. Tot die datum hebben 142 personen zich opgegeven voor het Havo, 42 voor het VWO en 91 voor het Mulo eindexamen. Voor het toelatingsexamen VWO/Havo/Natin hebben 66 personen zich aangemeld. Joyce Zijler, waarnemend hoofd van het Examenbureau, is niet helemaal tevreden over het aantal aanmeldingen. Van 3 tot en met 13 april is de boeteperiode, waarin personen zich alsnog kunnen registreren.

Vorig jaar hebben 403 personen zich aangemeld. De grootste groep kandidaten was voor het Havo (162) gevolgd door Mulo A (124). Voor het Mulo A slaagden 17 personen (13,71%).

Jaarlijks organiseert het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur staatsexamens voor eind VWO, eind Havo en eind Mulo en de toelating voor het VWO/Havo/Natin. Deze examens zijn bedoeld voor kandidaten, die niet ingeschreven staan op een dagschool van hetzelfde type onderwijs. Verder mogen deze personen ook niet van een lager onderwijstype zijn dan waarvoor zij zich willen opgeven, bijvoorbeeld iemand die ingeschreven staat op een Havo dagopleiding kan niet deelnemen aan het staatseindexamen VWO.

Volgens Zijler blijven de behaalde cijfers bij deze examens drie jaar geldig. Sinds 2006 bestaat de mogelijkheid om de behaalde cijfers bij het VWO of Havo eindexamen van de dagschool mee te nemen naar het staatsexamen. Ook deze cijfers hebben een geldigheidsduur van drie jaar.

U kunt het overzicht van het afgelopen vijf jaar hier downloaden.
pdf-icon.gif Overzicht_Staatsexamens_van_de_afgelopen_5_jaar.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May