Finabank als eerste met mobile App in Suriname
04 Apr 2017, 00:01
foto
Almar Giesberts, commercieel directeur Finabank


“Stilstaan is geen optie; ook niet in moeilijke tijden. Wij komen als eerste met de Finabank Mobile Banking App in Suriname. Hier kunnen onze cliënten in heel Suriname bankzaken doen”, zegt commercieel directeur Almar Giesberts aan Starnieuws. De app is op elke smartphone te downloaden via de App Store en de Google Play Store. Met deze app wil de Finabank haar cliënten diverse mogelijkheden bieden om bankzaken te doen.

Giesberts benadrukt dat de app veilig en betrouwbaar is. Deze is al uitgetest en de platinumhouders van de bank hebben reeds kennisgemaakt ermee. Ook hebben zij feedback gegeven en de bank heeft ingespeeld hierop. Volgens de commercieel directeur is de Finabank een innovatieve bank die met de technologische ontwikkelingen meegaat. Hierdoor wordt bankieren gemakkelijk en veilig gesteld.

Finabank Mobile Banking biedt gebruikers de mogelijkheid om onder andere: saldi van rekeningen, kredieten en termijndeposito’s te bekijken, overmakingen te doen naar eigen rekeningen en die van derden naar alle banken in Suriname. Verder kunnen transactie- en bankafschriften bekeken worden. Via de app kan direct contact gemaakt worden met Finabank en gebruik gemaakt worden van diverse bankdiensten, zoals het aanvragen van chequeboeken en kassierscheques. Ook kunnen cliënten van de bank e-mails versturen met vragen die beantwoord zullen worden.

Kosten en tijd besparen
Door gebruik te maken van de app hoeven mensen niet voor alle zaken naar de bank te begeven. Ze kunnen hun kostbare tijd en energie besparen. Daarnaast hoeven zij geen laptop aan te zetten om zaken te doen, maar kunnen gewoon via de app en een password zaken met de bank doen. De bank verwacht een toeloop van nieuwe klanten die graag met deze technologie mee willen gaan. “We zijn heel erg bewust dat niet iedereen met internet en een smartphone om kan gaan. Voor die doelgroep is de bank er nog altijd. Op deze manier komen we onze klanten die buiten Paramaribo en vooral in de districten wonen, ook tegemoet”, meent Giesberts. Hij benadrukt dat de app goedgekeurd is door Google Playstore en de app store, hetgeen inhoudt dat deze veilig is. Anders kan de app niet opgenomen worden door hen. Daarnaast heeft de bank voldoende tijd en aandacht besteed aan het uittesten van de app en de kinderziektes zijn weggewerkt.

De commercieel directeur licht een tipje van de sluier en geeft aan dat er in de toekomst gewerkt zal worden aan uitbreiding van deze app. In dat geval zouden de cliënten van de bank ook zaken kunnen doen in het buitenland via de app. Volgens Giesberts doet de Finabank goede zaken in Suriname en deze uitbreiding zal de gemeenschap veel gemak bieden. Voor cliënten die aan internet bankieren doen, zal het gemakkelijker gaan. Die mogen hun password behouden. De app is zo gemakkelijk mogelijk ontwikkeld, waardoor mensen zelfstandig ermee kunnen werken. Ook zal de bank met voldoende informatie en begeleiding komen voor degenen die het nodig zullen hebben. De app functioneert kosteloos.

Reacties cliënten
Chandrasen Hemradj woont in het district Para. Hij is ontzettend blij met deze ontwikkeling van de bank. “Ik zit vanaf het begin bij de bank en vond het wel altijd vervelend on helemaal naar de stad te gaan voor alle kleine bankzaken. Ik bespaar benzinekosten en ik hoef dan nu geen dagje vrij te maken om speciaal naar de bank te gaan. Dit is een fantastisch gebaar", zegt Hemradj aan Starnieuws. Achmat Jainullah woonde vroeger in Nickerie. Vanaf het prille begin van de Finabank in Nickerie had hij een bankrekening daar. Zo ook voor zijn kinderen die elk een spaarrekening daar hebben. Hij zegt dat hij inmiddels deels overgestapt is naar een andere bank in het district Wanica na zijn verhuizing, omdat de file en door drukke werkzaamheden het niet te doen was om steeds naar Paramaribo te gaan naar de Finabank. Hij is blij met de app en wil weer zaken doen met de bank. Hij hoopt dat de bank toch ook wat eraan doet om een filiaal in Wanica te hebben, omdat het niet mogelijk zal zijn om via de app geld te lichten of te storten. Lichten kan nu nog ook via een ATM. Wel zou het bedrag overgemaakt kunnen worden naar een andere bank in de buurt, zegt hij lachend.

Voor Ramkoemar Balwantgirweg is het anders. Hij is al 62 jaar oud en heeft niet genoeg verstand van het internet en app. Voor deze Nickeriaan is deze app geen uitkomst. Hij zal naar de bank blijven gaan. Jonathan Dipotaroeno woont te Moengo. Ook hij doet zaken met de Finabank. “Ik ben enorm blij met deze technologie. Alleen voor grote zaken en stortingen moet ik nu afreizen. Geld lichten kan ik via een ATM. Belangrijk is voor mij dat ik via een app heel wat kan doen. Het is te allen tijde en gemakkelijk dan”, stelt Dipotaroeno. De Mobile Banking App van de Finabank kan al gedownload worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May