De huidige situatie en de droom van elke Surinamer!
04 Apr 2017, 18:36
foto


De droom van elke rechtgeaarde Surinamer is, dat welvaart en welzijn voor eenieder eens de werkelijkheid wordt. Al hebben wij nog een lange lijdensweg te gaan om het geliefd land tot ontwikkeling te brengen, tóch moeten we als trotse burgers de moed niet laten zinken. Na zoveel magere jaren, zullen wij ook eens de vette jaren mogen mee maken!

Wat het volk wilt en van de overheid eist, is dat zij een land wil hebben waar iedereen zich vrij, veilig en vooral thuis voelt. Voorts wilt het, dat onrecht en verspilling worden bestreden en dat het land leefbaar wordt, waar goederen en diensten betaalbaar zijn. Elke vorm van ongewenst gedrag en misbruik van posities dienen voorkomen te worden en waar nodig moeten de disciplinaire maatregelen niet uitblijven.

Als de economie inkrimpt en de koers niet in toom kan worden gehouden en als de benzineprijs verhoogd wordt, dan impliceert dat, dat het verdere gevolgen met zich zal meebrengen. Dit kan vergaande gevolgen hebben voor de dienst- en hulpverlening; hetgeen zal doorwerken in alle sectoren.

Het is een dringende vereiste, dat het huidige beleid totaal moet veranderen en worden omgebogen, anders wordt het heel triest en veel beroerder in het land. Men zegt wel eens: ”De kruik gaat zo lang te water tot het barst”!

De toenmalige leider van de revolutie en thans president van het land, dhr. D.D. Bouterse weet wat de kracht van het volk is. Denk aan de tijd in 1980 aan de organisaties, z.a. de volksmilitie en de volkscomités. Van diverse kanten wordt er een noodkreet geluid, dat het leven onbetaalbaar en vooral onleefbaar wordt.
Dit betekent, dat het hoogtijd is voor een ommekeer in de huidige onhoudbare situatie in ons heerlijk land. Trouwens is de stem van het volk, de stem van God!

Roy Harpal
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May