Politie-informatie over dodelijk getroffen rover
03 Apr 2017, 17:40
foto


De 21-jarige Devery Zaalman is doodgeschoten door een winkelier. Hij overleed ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. De politie van Nieuwe Haven kreeg zondagnacht een melding van een beroving in een winkelpand tegenover het politiebureau.

Ter plaatse troffen de wetsdienaren de eigenaar van het winkelpand aan met een verwonding aan zijn arm. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de winkeleigenaar via zijn woning naar zijn winkelzaak liep. Hij werd plotseling vastgegrepen door een man die gewapend was met een vuistvuurwapen. Op dat moment zag hij nog twee mannen van wie één gewapend met een kapmes zijn richting opkomen, meldt de politie Public Relations.

Tijdens de greep haalde de winkelier zijn vuistvuurwapen, dat hij onder zijn kleding schuilhield, tevoorschijn en schoot hiermee op zijn belager. Op dat moment wierp de rover die gewapend was met het kapmes deze naar de winkelier toe. De winkelier liep daardoor een kapverwonding op aan zijn arm.
Hierna vluchtten de twee rovers met achterlating van hun kompaan die ernstig gewond was.

De rovers hebben het erf van de winkelier betreden, nadat zij de honden hebben vergiftigd. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Het lijk van Zaalman is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May