DNA-leden naar masterclasses Natuurbeheer in Miami
03 Apr 2017, 21:38
foto


Een delegatie van de overheid en De Nationale Assemblee neemt deel aan een reeks masterclasses in Miami van 3 tot 7 april. Silvana Afoensowa, Roché Hopkinson, Stephen Tsang (allen NDP), Asiskumar Gajadien (VHP) en Dinotha Vorswijk (ABOP) participeren namens De Nationale Assemblee. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening- en Grondbeheer wordt vertegenwoordigd door medewerkers van Natuurbeheer en Regionale Ontwikkeling door de directeur.

Het thema is de rol van natuurbeheer in groeiende economieën. De masterclasses worden verzorgd op de Florida International University in samenwerking met internationale experts op het gebied van duurzaam natuurbeheer. Naast presentaties en veldbezoeken, zullen tevens de voormalige ministers van Financiën en Energie van Costa Rica behandelen hoe zij het beleid van hun land hebben weten om te buigen naar een duurzame economie. Zij zullen onder meer ingaan op de redenen die ten grondslag lagen aan de keuzes die zij maakten en hebben geresulteerd in een verdienmodel rondom toerisme dat in de wereld als hét voorbeeld van groene ontwikkeling gezien wordt. Dit deelt De Nationale Assemblee mee.

Verder staan er presentaties en case studies op het programma over hoe Suriname zijn voorhoederol in natuurbescherming is kwijtgeraakt in de afgelopen decennia. De verdienmodellen rondom behoud van bos, internationale conventies en diens implicaties voor lokale wetgeving, alsook hoe om te gaan met klimaatverandering en de kansen voor groene groei in Suriname worden onder de loep genomen.

Het seminar met masterclasses wordt gefinancierd door Conservation International Suriname en is onderdeel van het protocol van samenwerking dat op 2 oktober 2015 werd getekend met de vaste commissie Milieu en Klimaatverandering in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May