Protestactie gaat morgenmiddag door
03 Apr 2017, 14:29
foto
Maisha Neus, initiatiefnemer protestactie, op de sound truck.


De actie op het Onafhankelijkheidsplein gaat dinsdag om 3.00 uur door. Dit is aangekondigd vandaag tijdens de protestdemonstratie, georganiseerd door Maisha Neus. Verschillende politici waren ook aanwezig bij de demonstratie. Er is ervoor gekozen om gewone burgers aan het woord te laten. Die hebben flink afgegeven op president Desi Bouterse en de regering.

Aanvankelijk waren een paar honderd mensen op het Onafhankelijkheidsplein. Naarmate de toespraken gaande waren, sloten meer mensen zich aan bij de protesterenden. Ook geüniformeerde werkers van diverse bedrijven hebben de actie ondersteund. Aan het eind van de toespraken, hebben de demonstranten een ommetje gelopen. Uiteindelijk hebben rond de duizend personen de actie ondersteund.

De sprekers gaven aan dat zij de situatie beu zijn. Alles is duur geworden. De regering heeft haar beloften niet waargemaakt. De mensen vinden dat president Desi Bouterse naar huis moet. De politie heeft de stoet begeleid tijdens de loop. De demonstratie is rustig verlopen.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May