KPS: Criminaliteit vertoont daling
03 Apr 2017, 04:26
foto
Vergelijking tussen de perioden 20 januari tot en met 20 februari en 21 februari tot en met 20 maart. (Bron: KPS)


Het criminaliteitsbeeld vertoont volgens cijfers die het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vrijgegeven, een dalende trend. In de periode 21 februari tot en met 21 maart zijn 358 aanhoudingen verricht. Het gaat om aanhouding en in verzekeringstelling van verdachten van berovingen, inbraken en diefstallen.

Het criminaliteitsbeeld toont een verschil met het beeld van de vorige maand. Het KPS schrijft dit verschil mede toe aan de bereidwilligheid van burgers die hun medewerking verlenen aan de politie door informatie te verstrekken van criminele activiteiten.

De politie zegt er alles aan te doen om de criminaliteit verder de kop in te drukken en doet een beroep aan de gemeenschap om hierin te ondersteunen. Aan autobestuurders wordt opnieuw gevraagd geen waardevolle spullen in het voertuig achter te laten.

"Loopt u zo min mogelijk met grote geldbedragen rond. U wordt geadviseerd financiële transacties met uw pinpas te verrichten. Probeert u zoveel als mogelijk een groepsbuurt app aan te maken, zodat u met elkaar in contact kan zijn bij ongeregeldheden. Indien u iets opmerkt dat erg verdacht bij u overkomt, belt u gelijk met de politiemeldkamer op het nummer 115. U kunt ook op de tip lijn 179 anoniem informatie verstrekken," zegt de afdeling Public Relations van het KPS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May