Ravaksur raadpleegt achterban over actiemodel
02 Apr 2017, 00:01
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein, coördinator Ravaksur.


De leden van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) zullen deze week hun structuren afzonderlijk raadplegen over stappen die ondernomen gaan worden om kracht te zetten bij hun eis. Ravaksur, aangevuld met de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname, blijft bij haar standpunt dat de brandstofprijsverhoging teruggedraaid moet worden.

Robby Berenstein, coördinator van Ravaksur, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de regering niet van plan is de brandstofprijsverhoging terug te draaien. De vakbeweging is gevraagd haar visie te geven over een samenhangend pakket aan maatregelen die de regering wil presenteren.

"Wij vinden dat de verhoging van brandstofprijs eerst teruggedraaid moet worden, want het gaat om een ad hoc maatregel. Je kan niet eerst de prijs verhogen om daarna te komen met een samenhangend pakket aan maatregelen," voert Berenstein aan. Tijdens het gesprek met een regeringsdelegatie zaterdag was er geen bereidheid om de verhoging terug te draaien, merkt de vakbondsleider op.

Naast de eigen structuren zullen ook andere groepen geïnformeerd worden over de stand van zaken. Krachten zullen worden gebundeld om de regering tot andere gedachten te brengen. Later in de week wordt het duidelijk wat het actiemodel zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May