Ravaksur blijft in gesprek met regering standpunt handhaven
01 Apr 2017, 20:33
foto


Een regeringsdelegatie heeft namens president Desi Bouterse vandaag een bespreking gehad met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Dit naar aanleiding van het ultimatum dat gesteld is aan de regering om de brandstofprijzen terug te draaien. Het ultimatum is intussen verlopen. Het onderhoud heeft niet het door de regering gewenste resultaat opgeleverd.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de uitnodiging aan Ravaksur voor maandag 3 april herhaald. Het gaat om een bespreking waarbij er een samenhangend pakket aan maatregelen zal worden besproken. Er wordt een model gepresenteerd, waarbij diverse maatschappelijke groepen hun visie en ervaring aangeven om te komen tot de gewenste samenhang en aanpak van de gezamenlijke problematiek.

In een persbericht van het Kabinet van de President wordt meegedeeld dat Ravaksur geweigerd heeft om op het voorstel van de regeringsdelegatie in te gaan. Zij heeft slechts vastgehouden aan het terugdraaien van de brandstofprijs. Adhin heeft aan Ravaksur voorgehouden dat het Planbureau alle maatregelen van de regering en alle maatschappelijke effecten daarvan onder de loep neemt. Behalve Ravaksur zijn ook het bedrijfsleven en ngo's betrokken. Uit dit samengaan zal dan een maatschappelijk samen gedragen plan aan de regering worden aangeboden.

U kunt het persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif Persbericht.jpg                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May