Politiebond vindt oproep minister Van der San hoopgevend
01 Apr 2017, 00:01
foto
Revelino Eijk


De Surinaamse Politiebond (SPB) vindt de oproep van minister Eugene van der San van Justitie en Politie om problemen buiten de rechter om op te lossen, hoopgevend. Bestuurslid tevens woordvoerder van de SPB, Revelino Eijk, zegt in gesprek met Starnieuws dat een formele uitnodiging van de minister wordt afgewacht.

De minister zei in zijn eerste toespraak na de beëdiging dat hij de SPB oproept om alle geschillen bij de rechter in te trekken. Van der San wil de zaken om de tafel oplossen. De SPB zou volgende week een zaak indienen over de sporttest die als voorwaarde geldt voor bevordering. De rechter heeft de vorige vordering afgewezen. De SPB zou opnieuw "in een ander jasje" deze kwestie voorleggen aan de rechter. Eijk merkt op dat naar de rechter gaan niet gezien moet worden als een daad van vijandschap. Wanneer partijen het niet eens worden met elkaar, dan is er een onafhankelijk derde aan wie de zaak wordt voorgelegd.

Enkele zaken die spelen en ook besproken zijn met de vorige minister en de korpsleiding zijn behalve de sporttest, ook wat perikelen rond de inspecteursopleiding. Achterstallige overuurgelden en verlof van politieambtenaren, het detacheringsbeleid, werkomstandigheden op diverse posten zijn eveneens hete hangijzers.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May