Rasoelbaks ingenomen met benoeming Van der San
31 Mar 2017, 13:55
foto
Waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. (Foto: Raoul Lith)


Waarnemend president van Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, is blij met de benoeming van Eugene van der San tot minister van Justitie en Politie. Hij is ervan overtuigd dat er een goede communicatie zal zijn met hem en zaken die te maken hebben met de rechtspraak en veiligheid voortvarend aangepakt zullen worden.

Rasoelbaks zei in gesprek met journalisten na de beëdiging van Van der San dat het om een zware, verantwoordelijke, enerverende maar dankbare taak gaat. Het gaat nu om aanpakken en niet om woorden. Er moet veel gedaan worden in het land. Drie actoren zijn betrokken bij het bouwen aan de natie. Het kan niet zo zijn dat een van de poten, de rechterlijke macht, mank loopt. Het gaat om drie architecten die bouwen aan het land. Er moet een goede communicatie zijn met de executieve. Zonder met elkaar te overleggen, kan er niet goed gebouwd worden.

De waarnemend hofpresident onderstreepte voor de zoveelste keer dat er een grote achterstand is bij de rechterlijke macht. Er is een groot tekort aan rechters, griffiers en schrijfjuristen. Civiele zaken duren veel te lang. De achterstand moet worden weggewerkt. Rasoelbaks hoopt dat nu een fase ingegaan wordt naar een constructieve communicatie. "Als wij de komende periode niet bouwen, zullen wij de samenleving de rechtspraak niet geven die nodig is. Het doet mij zeer om te zien dat zaken heel lang duren," zei Rasoelbaks. Goede krachten zijn nodig om de rechtspraak en de veiligheid op te krikken. Het gaat volgens Rasoelbaks niet alleen om geld.

"Ik heb de zorg over de rechtspraak neergelegd bij de twee andere constitutionele machten," zei Rasoelbaks. Dit heeft volgens hem geresulteerd in de benoeming van de nieuwe minister. "Ik heb er niet alleen vertrouwen in, maar ik weet zeker dat deze nieuwe minister weet waar het op aankomt. Ik weet zeker dat hij snapt waar wij naar toe moeten gaan, binnen de rechtspraak en ook in het kader van de rechtspraak en de veiligheid. Ik weet en ik ben ervan verzekerd dat wij een goede samenwerking zullen hebben en dat zal leiden tot resultaten."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May