Van der San doet oproep aan Politiebond
31 Mar 2017, 12:47
foto
Minister Eugene van der San wordt gefeliciteerd met zijn nieuwe loopbaan. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft de directeur van zijn kabinet, Eugene van der San, beëdigd als minister van Justitie en Politie. Het staatshoofd vroeg de nieuwe minister om samen met de politiebond zaken die zijn blijven liggen aan te pakken. Van der San heeft tijdens de toespraak de politiebond gevraagd zaken die bij de rechter aanhangig zijn gemaakt terug te halen. In overleg met de administratieve overheid zullen ze worden opgelost.

Bouterse zei dat het bekend is dat 'Sjenie een korte lont heeft', daar kan weinig aan veranderd worden. Waar de president wel de nadruk op legde is de communicatie. Zonder een goede communicatie verstopt en verstoort alles, waardoor er problemen ontstaan. Het staatshoofd merkte op dat de bestrijding van de criminaliteit de hoogste prioriteit geniet. Hij merkte op dat Van der San behalve loyaal ook een harde werker is. Hij heeft de eed afgelegd en zal trouw zijn aan de wetten en de grondwet.

Van der San bedankte de gewezen minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, voor de job die zij gedaan heeft. Hij merkte op in een rijdende trein te zijn gestapt. Nu bekleedt hij een politieke functie. Bestrijden van criminaliteit is een van de eerste zaken die zal worden aangepakt. Alle personeelsproblemen, rechtspositie van politieambtenaren en anderen zullen op het ministerie heroverwogen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May