Regering garandeert rechtspositie alle onderwijsgevenden
31 Mar 2017, 06:20
foto


De rechtspositie van de onderwijsgevenden, de schoolleiders of de directeuren in dienst van het openbaar onderwijs blijft, na het uittreden van de beroepsgroep van onderwijsgevenden uit de FISO-regeling, vooralsnog ongewijzigd. De rechtspositie van de onderwijsgevenden, de schoolleiders of de directeuren in dienst van de bijzondere schoolbesturen blijft, ook na het uittreden van de beroepsgroep van onderwijsgevenden uit de FISO-regeling, in de werkingssfeer van het Burgerlijk Wetboek. Dit besluit is genomen door de regering en zal in een Staatsbesluit worden bekrachtigd.

Alle tot nu toe verworven rechten van alle onderwijsgevenden, schoolleiders of directeuren in de sfeer van de primaire arbeidsvoorwaarden, zoals lonen en vakantiegelden, en de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenen, sociale zekerheid en verloven, worden in een wets- of regelgevingsproduct vastgelegd en gegarandeerd. Deze rechten gelden met dezelfde noodzakelijkheid ook voor alle in de toekomst te benoemen onderwijsgevenden, schoolleiders of directeuren zowel aan scholen onder het beheer en bestuur van toekomstige bestuursorganen, als van scholen van bijzondere schoolbesturen.

De bezoldiging van onderwijsgevenden die op basis van een specifieke opleiding onderwijs verzorgen op een school voor Speciaal Onderwijs, wordt gedurende de tijd dat zij aan een school voor Speciaal Onderwijs zijn verbonden, verhoogd met 25% van de bezoldiging behorende bij hun bevoegdheidsgraad. De bezoldiging van onderwijsgevenden die op een school in het district Sipaliwini onderwijs verzorgen, wordt gedurende de tijd dat zij aan een school in dat district zijn verbonden, verhoogd met 50% van de bezoldiging behorende bij hun bevoegdheidsgraad. Deze bepaling geldt ook voor onderwijsgevenden op scholen in dorpen aan de oostelijke kant van het Brokopondostuwmeer.

De overheid garandeert
- de betaling van de salarissen van alle onderwijsgevenden in Suriname – dus onderwijsgevenden in dienst van zowel scholen voor het openbaar onderwijs als scholen van bijzondere schoolbesturen;
- de betaling van de kosten van voorzieningen van middelen en materialen voor het onderwijs, zowel op scholen voor openbaar onderwijs als op scholen van bijzondere schoolbesturen.
Deze betalingen komen ten laste van de Staatskas.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May