Pokigron en Atjoni krijgen 24 uurs stroom
30 Mar 2017, 14:28
foto
EBS-directeur Rabindre Parmessar heeft de bewoners erop gewezen dat zij net als alle verbruikers zullen betalen voor stroom. (Foto's: EBS)


Pokigron en Atjoni zullen over vier maanden de hele dag en nacht de beschikking hebben over elektriciteit. Het gaat om 400 huishoudens in het gebied. Atjoni is al jarenlang een aanmeerplaats voor de bewoners van het achterland en is uitgegroeid tot een verzamelpunt waar er economische bedrijvigheid is.

Maar volgens Rabindre Parmessar, directeur van de Energiebedrijven Suriname (EBS) kunnen die economische activiteiten niet volledig worden ontplooid omdat het gebied maar vier tot zes uren per dag beschikt over elektriciteit. Hij heeft de bevolking van het gebied op 18 maart beloofd dat ze in augustus de volledige beschikking zal hebben over elektriciteit. Met twee Caterpillar dieselgeneratoren worden de bewoners van het gebied van zes uur ’avonds tot elf uur ’s avonds voorzien van stroom.

Met fondsen van het Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank wordt een zonne-energie project uitgevoerd. De bedoeling is dat het gebied een combinatie krijgt van thermische en zonne-energie, die het mogelijk maakt om de bevolking 1 maal 24 uur te voorzien van elektriciteit. Het zonne-energieproject kan 500 kW opwekken. Er komt ook een nieuw distributienetwerk.

Parmessar heeft de bewoners van Atjoni en Pokigron erop gewezen at ze net als alle verbruikers voortaan zullen betalen voor hun energieverbruik. Hij heeft hen op het hart gedrukt zuinig te zijn met de beschikbare energie. De bewoners moeten eerst de binneninstallatie in hun huizen in orde maken en vervolgens de aanvraag doen voor elektriciteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May