Intermoengotapoe net niet naar finale jubileumtoernooi
06 Jan 2011, 00:03
De 48-jarige Ronnie Brunswijk stond woensdagavond in de basis bij Intermoengotapoe dat na strafschoppen verloor van Paysandu.

Landskampioen Intermoengotapoe is er woensdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het toernooi ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de SVB.

Het Braziliaanse Paysandu was net iets beter in de beslissende penaltyserie (5-4) nadat de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Inter-doelman Brayen Damba was de enige speler die niet scoorde vanaf elf meter. Daardoor speelt Paysandu zondagavond om de toernooiwinst tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Excelsior en Remo die vrijdag wordt gespeeld.

Het behoorlijk gevulde en sfeervolle André Kamperveenstadion vormde na afloop het decor voor een Braziliaans feestje. Spelers hosten over het veld en lieten zich omhelzen door dansende supporters onder wie nogal wat vrouwelijke voetballiefhebbers. Ook tijdens de wedstrijd lieten de Braziliaanse fans zich gelden, vooral ook op de tribune aan de noordkant, terwijl de Braziliaanse reporters de persruimte domineerden met hun live wedstrijdverslagen.

Het zag er lange tijd naar uit dat Paysandu een eenvoudige overwinning zou behalen op de Surinaamse kampioen. Ook al omdat de 48-jarige Ronnie Brunswijk, eigenaar, voorzitter en hoofdsponsor van Inter, zichzelf weer eens in de basisopstelling had laten opnemen. Als spits kwam hij nauwelijks in het spel voor en liep hij zijn medespelers voornamelijk in de weg. Zijn belangrijkste wapenfeit was een schot dat nog niet eens zo gek ver naast het doel belandde bij zijn eerste balcontact na een minuut of twintig.

Paysandu was stukken beter, combineerde snel zowel via de vleugels als door het centrum en het was een wonder dat de 1-0 stand na een goal in de 18de minuut zo lang op het scorebord bleef staan. Inter was een paar keer gevaarlijk via Naldo Kwasie en na een fraaie individuele actie van Ives Vlijter die snoeihard voorlangs schoot.

Ook na rust had Inter weinig in te brengen. Het spelbeeld veranderde niet toen Jungelo Brunswijk na een kwartier zijn vader kwam aflossen in de spits. Pas drie minuten in blessuretijd kreeg Inter de eerste echte kans en toen was het raak ook. Een vlammende vrije trap van de ingevallen Amaktie Maasie kon ternauwernood worden gestopt door de Braziliaanse goalie waarna Ricardo Misiedjan, een andere invaller, uit de rebound kon intikken. De complete bank van Inter sprintte het veld in. Na het eindsignaal van scheidsrechter Enrico Wijngaarde namen ook de nodige Inter-supporters bezit van het veld waardoor de strafschoppenserie op zich liet wachten. Daarin bleken de Brazilianen uiteindelijk net iets koelbloediger.