Santokhi: Crisisbeheersplan nodig, geen reguliere begroting
16 Mar 2017, 02:05
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi


"Het zou goed zijn als de regering komt met een gedegen crisisbeheersplan, met een samenhangend pakket van maatregelen, met de juiste prioritering, juiste tijdlijn en deskundige aansturing om de crisis te beheersen in plaats van een reguliere begroting, die geen soelaas zal bieden voor de vele crises in het land. We betreuren de uitstel van de begrotingsbehandeling, terwijl het volk angstig uitkijkt naar effectieve maatregelen van de regering om hun leven draaglijk te maken." Dit zegt VHP-fractieleider Chan Santokhi als reactie op het uitblijven van de begrotingsbehandeling 2017.

De begrotingsbehandeling is vorig jaar gestart met de Algemene Beschouwingen en daarna zou de behandeling vervolgd worden. Aangezien het Ontwikkelingsplan (OP), dat als basis moet dienen voor de begrotingsbehandeling, niet af was is de behandeling uitgesteld. "Mijn inziens voert de regering een vertragingstactiek door het OP niet te sturen, omdat het land in een zodanige crisis zit, dat de regering zelf niet weet hoe het land uit de crisis te halen," meent de politicus.

De begrotingsbehandeling en het OP zullen volgens Santokhi geen uitzicht bieden op de beheersing en oplossing van crisis. "De regering heeft tot nog toe geen crisisbeheersingsplan. Er ontbreekt aan crisismanagement en crisisleiderschap. Bovendien zijn er nu teveel ernstige zaken, die om aandacht vragen, waarop de regering geen antwoord heeft, zoals de Suralco kwestie, de geflopte Basiszorg, de crisis in de veiligheidssector, gezondheidssector, de crisis in de bancaire sector, de downgrading naar B-, de ernstige schuldpositie van Suriname, de terugbetaling van de hoge rente, de inflatie, de hoge wisselkoersen, de beloofde salarisverhoging, het vastzitten van de IMF-samenwerking, de toegenomen armoede, de vele corruptie gevallen etc, etc," stelt Santokhi.

De regering heeft volgens de VHP-leider geen capaciteit, kennis en inzicht om deze problemen aan te pakken, terwijl elke dag het land achteruit gaat en volk armer wordt. De regering kan volgens hem nog wel blindelings rekenen op de meerderheid van de coalitie, die zich passief en te loyaal opstelt naar de regering en het regeerbeleid toe, waardoor nu al gezegd kan worden de begroting goedgekeurd wordt door de coalitie om door te kunnen gaan met het beleid, gebaseerd op business as usual, dat vernietigende effecten heeft naar alle sectoren toe. Hiermede zal crisis nog ergere vormen aannemen en de problemen zullen alleen maar toenemen, voorspelt Santokhi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May