Identiteit doodgeschoten verdachte nog niet bekend
15 Mar 2017, 18:57
foto


De identiteit van de verdachte die vannacht dodelijk werd geraakt is nog niet bekend. Deze verdachte is van creoolse afkomst en heeft rasta haardracht. Hij had geen schoenen aan en ging gekleed in een zwarte jeans broek. Ook was er zwarte trui om zijn nek gebonden.

De politie van Santo Boma en de Nieuwe Grond en deden de plek aan. Daar aangekomen werd de beller, die eveneens politieman is aangetroffen. Hij verklaarde bij thuiskomst een voertuig met enkele manspersonen heen en weer te zien rijden die vervolgens richting de Welgedacht A weg opging.

Enkele uren daarna werd hij in zijn nachtrust gestoord door een gekraak bij de achterdeur van zijn woning. Hij ging op het geluid af en zag dat een man bezig was de hardboardplaat van de deur te verwijderen. Hij loste dwars door het raam een schot met zijn dienstvuistvuurwapen. Op hetzelfde moment zag hij vijf andere gemaskerde mannen van wie één gewapend was met een jachtgeweer en één met een koevoet. Deze vluchtten het bos in.

Hij liep naar buiten, stapte in zijn voertuig en zette de achtervolging in. In de directe omgeving van zijn woning zag hij het verdachte voertuig weer. De bestuurder reed met een hoge snelheid weg. Hij keerde terug naar zijn woning en ontdekte bloedsporen richting het aangrenzende bos. Daar trof hij het levenloze lichaam van een van de verdachten aan. Ook de koevoet en een mobiele telefoon zijn bij het lijk gevonden. De andere verdachten zijn nog voortvluchtig.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk voor sectie in beslag genomen.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May