Grondig onderzoek naar onvluchting gevaarlijke verdachte
13 Mar 2017, 13:57
foto
Verdachte Gerel Palm


Minister Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd over de ontvluchting van de vuurwapengevaarlijke verdachte Gerel Palm, zegt aan Starnieuws dat deze zaak grondig wordt uitgezocht. Er zal hard worden opgetreden tegen de persoon of personen betrokken bij de ontvluchting uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan.

Palm bleek een wapen bij zich te hebben. Hij heeft onder bedreiging de dienstdoende commandant ontwapend en is naar buiten gerend met het wapen. De advocaat van de verdachte was in de inrichting om zijn cliënt te spreken. Palm vroeg, volgens rapportage aan de minister gedaan, om eerst naar toilet te gaan in de bezoekershal. Hij is daarna toe begeleid door een penitentiaire ambtenaar.

Bij terugkeer wilde hij de commandant spreken. Hij liep naar de postwacht samen met de penitentiaire ambtenaar. Palm trok de deur dicht en haalde onder zijn T-shirt een revolver tevoorschijn. Hij ontwapende de commandant en nam de benen.

Intussen is de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van deze ontvluchte verdachte gelast door de procureur-geneeral. De verdachte is eerder door het Arrestatie Team aangehouden en ondergebracht in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan. Palm was aangehouden voor poging moord; poging doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May