Dc Cirino heeft draaiboek voor ordening in Kabalebo af
12 Mar 2017, 06:26
foto
Dc Theresia Cirino in gesprek met politie en militairen gedetacheerd in bestuursressort Kabalebo. (Foto: BIC Kabalebo)


Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino wil ordening brengen in diverse zaken in het bestuursressort Kabalebo. Er is een plan van aanpak klaar ter uitvoering. Het gaat onder andere om ordening van het bootverkeer, voorlichting voor de gemeenschap over een verantwoord seksueel gedrag bij jongeren en basis levensvaardigheden bij de opvoeding van jeugdigen, betere voorzieningen voor de politie en brandweer en het rehabiliteren van de weg Apoera-Washabo, die nu in een zeer slechte staat verkeert.

De dc heeft sedert haar overname in het bestuursressort Kabalebo oriëntatiebezoeken gebracht aan alle omliggende overheidsdiensten en hoorzittingen gehouden met de dorpsgemeenschappen van Apoera, Section en Washabo. De bevolking waardeert de persoonlijke consultaties van Cirino. De focus ligt niet alleen om kennismaking met de overheidsfunctionarissen en de gemeenschap, maar ook om zich goed te vergewissen van de problemen in het bestuursressort.

De politieambtenaren, brandweerlieden en militairen hebben aangegeven dat ze vaak in hun eigen zak gaan om de werksituatie te vergemakkelijken. Als voorbeelden werden genoemd het tanken van dienstvoertuigen en de verzorging van de woonomgeving. Ondanks deze omstandigheden is de wil wel aanwezig om het werk zo goed mogelijk uit te voeren. Zowel politie als brandweer proberen zoveel mogelijk te roeien met de riemen die zij hebben. Ook is er een goede samenwerking met andere overheidsinstanties in het gebied.

De dc heeft gesprekken gevoerd met diverse instanties waaronder de Maritieme Autoriteiten Suriname, het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname, de ministeries van Handel en Industrie & Toerisme en van Justitie en Politie, om een helpende hand te bieden. De naturalisatie van burgers die reeds tientallen jaren aldaar woonachtig zijn, is ook een dringende behoefte waar dc Cirino aandacht voor vraagt aan de daartoe bevoegde instanties, meldt het Burger Informatie Centrum Kabalebo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May