Politievoertuigen worden beplakt met logo korps
11 Mar 2017, 00:01
foto
Politievoertuigen die al in de kleuren van het korps gespoten zijn, worden beplakt.


De voertuigen die aangeschaft zijn voor het Korps Politie Suriname (KPS) worden sinds donderdag beplakt met stickers. Ze zijn al gespoten. Starnieuws verneemt dat de ondernemer die de opdracht heeft gekregen om de auto's te beplakken, eerst een ander karwei af moest ronden. Twee weken geleden is de opdracht gegeven.

Assembleelid Krishna Mathoera zei donderdag tijdens het 'vragenuurtje' in De Nationale Assemblee dat de auto's gestationeerd zijn op het hoofdbureau van de politie aan de Duisburglaan. Volgens haar zijn er geen middelen vrijgemaakt om onder andere zwaailichten aan te brengen. Terwijl de criminaliteit volgens het Assembleelid toeneemt, worden de voertuigen die aangeschaft zijn, niet ingezet.

Minister Jennifer van Dijk-Silos zei dat ze eerst moest natrekken wat er aan de hand is met de voertuigen voor zij antwoord kan geven. Intussen heeft de bewindsvrouw de informatie opgevraagd. De minister om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat 28 voertuigen zichtbaar zullen zijn als politie-auto's. Deze zijn al gespoten in de kleuren van de politie en worden intussen beplakt. 22 voertuigen waarmee gesurveilleerd zal worden, zullen niet beplakt worden. Uit tactische overweging worden niet alle auto's van de politie beplakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May