Verdachten inbraakzaak horen twee jaar tegen zich eisen
10 Mar 2017, 00:47
foto


Giovanni O. en Quincy W. worden drie feiten ten laste gelegd. Ze hebben tezamen en in vereniging uit een winkelpand belkaarten en SRD 25.000 gestolen. Dit zou op 5 januari zijn gebeurd. Op 13 januari zouden ze in een andere winkel ingebroken en goederen en geld ontvreemd hebben. Op diezelfde dag waren ze bezig bij een ander pand in te breken en werden op heterdaad betrapt. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twee jaar.

Beide verdachten bekennen twee feiten tezamen en in vereniging gepleegd te hebben. Het eerst feit, waarbij zij SRD 25.000 en belkaarten weggenomen zouden hebben, ontkennen zij. Rathipal en kantonrechter Siegline Wijnhard benadrukten dat de modus operandi dezelfde is geweest. Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen uit een grijze Toyota Ist gestapt zijn. Dit was ook het geval bij de twee andere berovingen. De kenmerken aan de kledingstukken komen overeen. De manier van inbreken, is ook hetzelfde. Toch bleven de verdachten erbij dat zij niet op de beelden zijn.

Het slot van het pand werd opengebroken met een steen en een koevoet. Rathipal voerde aan dat er angst bij de benadeelde is ontstaan. Daarnaast lijdt hij financiële schade. Giovanni O. heeft al vonnissen op zijn naam staan, terwijl Quincy W. voor het eerst in aanraking is gekomen met de justitie. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Shefani Amirkhan en Hedley Derby. Ze deden het verzoek bij de kantonrechter om de camerabeelden te bekijken, aangezien de verdachten zichzelf daarop niet herkennen. Op de rechtszitting van 23 maart zullen de camerabeelden bekeken worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May