Panama: Ex-leider Manuel Noriega in kritieke toestand
08 Mar 2017, 09:30
foto
De voormalige militaire heerser, Manuel Noriega, (afgebeeld in 2011) werd gevangen gezet na de Amerikaanse invasie in Panama in 1989. (Foto: AFP)


De voormalige militaire leider van Panama, generaal Manuel Antonio Noriega, heeft een tweede operatie ondergaan nadat hij een bloeding kreeg na een hersenoperatie. Zijn dochter Thays zegt dat hij ernstig ziek is en is meegenomen naar de operatiekamer van het Santo Tomas ziekenhuis in Panama City.

De 83-jarige Noriega is in januari vrijgelaten uit de gevangenis om hem voor te bereiden op de operatie. Hij zat gevangen voor moord, corruptie en verduistering in Panama. Het is artsen gelukt om de bloeding te stoppen tijdens de tweede operatie, maar Noriega blijft op de intensive care.

"Hij is verdoofd, '' laat zijn advocaat Ezra Angel weten. "Zijn toestand is kritiek nadat hij een (tweede) open hersenoperatie in minder dan acht uur heeft ondergaan." Noriega leed aan vasculaire aandoeningen en is afhankelijk van een rolstoel.

Hoewel hij nooit de feitelijke president van Panama is geweest, was generaal Noriega de sleutelfiguur in de periode1983-1989. Voor vier decennia was hij een belangrijke bondgenoot van de Verenigde Staten in Midden-Amerika. De voormalige militaire heerser is na de Amerikaanse invasie in Panama in 1989 gevangen gezet. Nadat hij een gevangenisstraf van twintig jaar had uitgezeten in de VS, werd hij naar Frankrijk gestuurd waar hij tot zeven jaar werd veroordeeld voor het witwassen van geld. Noriega werd bij verstek veroordeeld voor misdaden tijdens zijn bewind. Frankrijk deporteerde hem in 2011 om zijn straf uit te zitten in Panama.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May