Krishnadath pleit voor multi-purpose voetbalstadion
08 Mar 2017, 04:58
foto


De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, heeft in Londen een presentatie gehouden over de uitdagingen die er zijn om een multi-purpose stadion op te zetten. De vergadering werd geleid door Fifa-voorzitter Gianni Infantino. Indien Suriname en overige Caribische landen in 2018 niet voldoen aan de eisen gesteld door Concacaf, mogen er geen internationale wedstrijden meer gehouden worden. Dit benadrukt Krishnadath in gesprek met Starnieuws. Hij heeft aandacht gevraagd op het internationale forum voor dit probleem.

Krishnadath hield zijn gehoor in een twintig minuten durende presentatie voor dat het multi-purpose voetbalstadion gebaseerd is op concepties die reeds gebruikt zijn voor het Ajax-stadion of dat van Pec Zwolle of het stadion van Basel. Deze hybride types van stadions hebben de mogelijkheid zich geheel zelfstandig te bedruipen in tegenstelling tot stadions die het slechts van kaartverkoop moeten hebben, zegt de SVB-voorzitter. Het gaat om een grote mall met als kern een voetbalveld met 10.000 zitplaatsen en voorzieningen voor spelers en staf.

"Ik heb aangegeven dat ondanks het feit dat de SVB bezittingen heeft die dekkend zijn en het project als lucratief betiteld kan worden, banken niet geïnteresseerd zijn in onderpanden van sportorganisaties als de SVB omdat ze bij een eventuele misser niet te gelde gemaakt kunnen worden," legt Krishnadath uit. De eigendommen van SVB hebben een waarde van 15 miljoen euro, maar hiermee kan er geen lening aangegaan worden. De SVB-topper heeft aangegeven niet uit te zijn op gratis geld, maar op het sluiten van commerciële leningen. Alle calculaties wijzen volgens hem uit dat de investering terugverdiend kan worden.

In de discussie na de presentatie is naar voren gekomen hoe Fifa naar deze nieuwe ontwikkeling wil kijken. De president van de Voetbalbond van Malta schetste hoe hij een identiek probleem samen met Uefa en Fifa heeft opgelost. Diverse landen zoals China, Japan, Ierland en de Fifa-voorzitter zijn op de uitdagingen ingegaan. "Het gaat dus nu niet alleen om verlichting, maar Suriname en de rest van de landen moeten voldoen aan de internationale criteria," benadrukt Krishnadath. Om het multi-purpose stadion te realiseren is tussen de US$ 25 tot 30 miljoen nodig. De bijeenkomst wordt vandaag afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May