Arbeid garandeert bescherming werkende vrouw
08 Mar 2017, 08:08
foto


Vandaag op de internationale dag van de vrouw garandeert het ministerie van Arbeid dat hij zich voortvarend zal inzetten voor verbetering en bescherming van de werkende vrouw. Zo ligt al een wetsontwerp op betaald zwangerschapsverlof in de private sector voor commentaar bij het Arbeidsadviescollege (AAC). Er wordt ook gewerkt aan een wetsontwerp tegen seksuele intimidatie op de werkplek.

In een verklaring zegt het ministerie van Arbeid dat hij zich bij het verbeteren van de rechten van de werkende vrouw laat leiden door internationale regels. Zo zijn in januari dit jaar twee gelijkheidsverdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) getekend. Het betreft Verdrag no. 100 voor gelijke beloning voor mannen en vrouwen en Verdrag no. 111 voor gelijke behandeling op de werkplek. “Deze conventies zullen een leidraad vormen voor zowel nieuwe wetgeving als aanpassing van de oude arbeidswetgeving.”

In het wetsontwerp ‘Wet Bescherming Moederschap’ is opgenomen dat zwangerschap niet mag leiden tot ontslag van de werkende vrouw. Bepaalde werkgevers zien er immers geen heil in om de dienstbetrekking met zwangere werknemers te continueren. Binnen het AAC zullen de vakbeweging en het bedrijfsleven hun commentaar geven op het wetsontwerp. Vervolgens zal er een opgeschoonde versie voor goedkeuring worden aangeboden aan de Raad van Ministers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May