Huisartsenopleiding Hisuri gecertificeerd
07 Mar 2017, 19:36
foto
De huisartsopleiding van het Huisarts Instituut Suriname heeft de kwaliteitsinspectie doorstaan.


De huisartsopleiding van het Huisarts Instituut Suriname (Hisuri) is gecertificeerd. Het instituut gaat nu een stap verder en werkt aan zijn BIA- (Beperkte Internationale Accreditatie) bevoegdheid. Met de BIA-bevoegdheid op zak kan Hisuri zijn cursussen en opleidingen ook buiten landsgrenzen te accrediteren.

Het Huisarts Opleidingsinstituut van Nijmegen heeft volgens de Gear-methode, de huisartsopleiding van Hisuri gedurende een week geïnspecteerd. Met de Gear-methode wat staat voor Gecombineerde Evaluatie en Audit Ronde, worden huisartsenopleidingen in Nederland tweejaarlijks gevisiteerd. Het uiteindelijk doel is om de kwaliteit van de opleiding te bevorderen.

De opzet van de huisartsopleiding van Hisuri is sinds juni 2011 begonnen. Binnen anderhalf jaar is het Hisuri gelukt een goed draaiende huisartsopleiding op te zetten. Auditeur Alfons Olde Loohuis, afgevaardigde van de Gear organisatie uit Nijmegen, was vol lof over de goede documentatie en transparantie van de Hisuri-opleiding. De richtlijnen van het Nederlandse instituut zijn volgens Hisuri een grote steun geweest voor de huisartsopleiding in Suriname, ondanks de noden en werkwijzen tussen Nederland en Suriname niet volledig aansluiten. Over twee jaar komt er weer een audit om na te gaan of Hisuri heeft gewerkt aan de aanbevolen verbeterpunten.

Hisuri ziet de inspectie als een belangrijke mijlpaal. Met de deskundige beoordeling is het instituut ervan verzekerd dat opleidingsplan en managementstructuur voldoet aan de kwaliteitsnormen. Ook is bewezen dat Hisuri een transparante en efficiënte organisatie is die een huisartsopleiding op niveau biedt aan artsen, basis artsen en assistent artsen in Suriname. De audit is van 23 februari tot 3 maart uitgevoerd. Het resultaat was dat Hisuri op 3 maart zijn eerste kwaliteitscertificering heeft ontvangen in het auditorium van Self Reliance. E.C.R. Wong Chung is de directeur van Hisuri. De directie bestaat verder uit de office manager A. Bhageloe en office manager assistent I. Lalloesing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May