Republikeinen houden vast aan omstreden Fillon
06 Mar 2017, 20:37
foto
François Fillon heeft de beschuldigingen tegen hem bestempeld als politieke moord. (Foto: AFP)


De leiders van de Franse centrumrechtse partij hebben na een spoedvergadering unaniem de omstreden presidentskandidaat Francois Fillon gesteund. Fillon die eerder een voorsprong had in de peilingen, heeft veel van zijn steun verloren nu hij wordt geconfronteerd met een formele onderzoeksprocedure voor verduistering.

Hij ontkent de beschuldigingen en heeft geweigerd om een pas op de plaats te maken. De leider van de Republikeinse partij, Bernard Accoyer, zegt dat de partij de campagne van Fillon opnieuw zal lanceren. De nieuwe impuls om zijn campagne te doen herleven, komt nadat een aantal vooraanstaande Republikeinen wankelden in hun steun.

Sprekend na de spoedvergadering, heeft de Franse senaatsleider, Gerard Larcher, gezegd dat alle pogingen om Fillon te vervangen als presidentskandidaat van de Republikeinen moet eindigen. De eerste ronde van de stemming is gepland voor 23 april.

De voormalige Franse premier Alain Juppe had eerder vandaag uitgesloten dat hij Fillon zou vervangen als kandidaat. Sinds het verlies van de voorverkiezingen van zijn partij, heeft hij herhaaldelijk gezegd dat hij niet wil fungeren als een Plan B. Vandaag nog heeft hij gesteld dat het voor hem "te laat" is om in te stappen en de mensen te verenigen. Juppe, die momenteel burgemeester is van Bordeaux, heeft opgemerkt dat Fillon "een boulevard voor hem" had om het presidentschap te winnen, maar uiteindelijk is beland "in een doodlopende weg".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May