Berenstein blij met oplossing geschil rvc en Proeve
03 Mar 2017, 00:01
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond bij De Surinaamsche Bank (DSB) vindt het goed dat de raad van commissarissen (rvc) en directeur Sigmund Proeve de zaak hebben bijgelegd. De schorsing van Proeve is opgeheven en hij heeft gevraagd om met ontslag te gaan. "Rust bij de bank is belangrijk. DSB is de grootste financiële instelling in Suriname. Dit besluit is in het voordeel van iedereen," zegt Berenstein om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De vakbondsleider merkt op dat wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering gehouden zou worden, veel vertrouwelijke zaken van de bank op straat zouden komen te liggen. Er zouden over en weer verwijten worden gemaakt. "Dit is niet goed voor de bank, de werknemers, de rvc en voor de heer Proeve ook. Zijn 31 dienstjaren bij de bank zouden overschaduwd worden hierdoor," meent Berenstein.

"De bank heeft in de 152 jaren veel turbulente periodes meegemaakt, maar is steeds erbovenop gekomen. Dit zal nu ook het geval zijn," voorspelt Berenstein. De continuïteit van de bank en de bestaanszekerheid van de werknemers zijn belangrijk. De vakbondsleider is blij dat deze kwestie op deze manier is opgelost. Hij hoopt dat hiermee de rust volledig zal terugkeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May