'Ik heb God ingeschakeld om mijn onschuld te bewijzen'
03 Mar 2017, 00:44
foto


Angelo J. wordt samen met Giovanni P., Jerrel N. en Elino S. verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor een misdrijf. De verdachte Angelo J. kwam met een Bijbel binnengelopen en wilde Psalm 17 voorlezen, voordat er een aanvang gemaakt zou worden met de voortzetting van deze strafzaak. “Ik zit hier onschuldig vast. Heb mijn huis en baan verloren en niemand kan mijn onschuld bewijzen. Ik ben onschuldig en daarom wil ik God inschakelen om mijn onschuld te bewijzen”, zei de verdachte.

Kantonrechter Siegline Wijnhard gaf hem toestemming om de tekst op te lezen, aangezien hij bleef persisteren. Na de heilige tekst opgelezen te hebben, deed de verdachte zelf het verzoek om de voorlopige hechtenis van hem op te schorten. Het Openbaar Ministerie voerde aan dat de jongeman voor een zwaar misdrijf terechtstaat. Daarnaast zijn er voorbereidingsspullen bij hem aangetroffen. Ze vroeg de kantonrechter om niet mee te gaan met het verzoek van de verdachte. Angelo J. beweerde dat de politie delen van zijn verklaring gebruikt heeft om een scenario in elkaar te zetten.

Wijnhard merkte op dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Daarnaast zijn er gedetailleerde verklaringen. Ook zijn er voorwerpen en een vuistvuurwapen bij de verdachte aangetroffen. Ze wees het verzoek af. Het vermoeden bestaat dat de verdachten van plan waren een beroving te plegen. In de wagen waarin ze zaten zijn handschoenen, een vuurwapen, tie-wrap en andere spullen aangetroffen. De politie wist de verdachten aan te houden naar aanleiding van de informatie dat een beroving zou worden gepleegd door vier mannen. Ze beschikte ook over de informatie in welk voertuig de daders zaten. De politie stelde een onderzoek in en wist het voertuig van de verdachten staande te houden.

De verdachte Angelo J. heeft op de zitting verklaard dat hij een wapen van zijn werkgever uit een goudkamp had weggenomen. Dit deed hij omdat hij niet was uitbetaald voor het door hem verrichtte werk. Hij verklaart dat hij het wapen als onderpand hield om zijn betaling te kunnen krijgen. Toen hij vernomen had dat de werkgever bedreigende uitlatingen had gedaan, besloot hij het wapen terug te geven. Hij ging om de man in een bar te Latour te ontmoeten, maar die kwam niet daar. Hij had daardoor het wapen nog bij zich toen de politie hem aanhield. Deze zaak zal op 6 april verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties