SZF-directeur: Verzekerden via Sozavo worden geholpen
01 Mar 2017, 06:18
foto
SZF-directeur Rick Kromodihardjo


Mensen tussen 17 en 59, die verzekerd zijn via Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), zijn bezorgd over de verlenging van hun kaart. Omdat er screening plaatsvindt op rechtmatigheid van de kaarten, zijn er lange rijen ontstaan op het kantoor aan de Gemenelandsweg. Intussen heeft het Staatsziekenfonds (SZF) van het ministerie te horen gekregen dat alle kaarten die vervallen met zes maanden verlengd moeten worden, terwijl intussen de screening door Sozavo verder plaatsvindt.

Veel personen zijn door Sozavo naar SZF geweest, maar kregen daar te horen dat ze via de media opgeroepen zullen worden. SZF-directeur Rick Kromodihardjo om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws te betreuren dat de mensen niet geholpen konden worden. Op 27 februari kreeg het SZF het verzoek van Sozavo om de kaarten van de personen met zes maanden te verlengen. "Wij zijn druk bezig om de pasjes uit te printen," legt Kromodihardjo uit. "Dit duurt enkele dagen en via bekendmakingen zullen wij de distributie hiervan aankondigen," deelt de SZF-directeur mee.

Mensen die nu niet over een kaart beschikken, zullen volgens het ministerie normaal behandeld worden als zij dringend hulp nodig hebben. Bij een ziekenhuisopname is de dekking gegarandeerd. "Niemand hoeft in paniek te geraken en men hoeft niet onnodig in lange rijen te gaan staan. Wij doen er alles aan om het ministerie van Sozavo te ondersteunen opdat een vlotte verlenging van de kaart kan plaatsvinden voor de groep van wie de kaart per 28 februari/1 maart is vervallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May