Herstart voor Suriname/Guyana Samenwerkingsraad
28 Feb 2017, 21:14
foto
Harold Kolader


De Suriname/Guyana Samenwerkingsraad (Cooperation Council), een samenwerkingsmechanisme tussen beide landen, is nieuw leven ingeblazen. Ambassadeur Harold Kolader heeft gisteren met een delegatie overleg gevoerd met de Guyanese counterpart in Georgetown. De Raad zal twee keer per jaar bijeenkomen. Het eerstvolgende overleg zal in juli 2017 in Paramaribo plaatsvinden, zegt de voorlichting van Buitenlandse Zaken.

Het heractiveren komt na bilateraal overleg van president Desiré Bouterse en president David Granger op 16 december vorig jaar in Georgetown. Zij hebben gesproken over samenwerking op de gebieden landbouw, handel en toerisme, transport, milieu en klimaatsverandering, gezondheid en de Canawaima verbinding.

Bouterse en Granger zijn bij het overleg overeengekomen dat de Suriname/ Guyana Samenwerkingsraad slagvaardig en pragmatisch te werk zal gaan. Afhankelijk van de gebieden van samenwerking, zullen de daarvoor in aanmerking komende stakeholders worden betrokken. In het slotdocument is een werkprogramma opgenomen waarmee onmiddellijk een aanvang zal worden gemaakt.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May