Buza en SLM gaan samenwerken
01 Mar 2017, 08:06
foto
Het overleg van SlM-directeur Robby Lachmising en Buza-minister Yldiz Pollack-Beighle.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) zal de Surinaamse Luchtvaart- maatschappij (SLM) helpen bij het verbreden van haar passagiersbestand en het aanbod van reisbestemmingen. Buza zal hierbij de beschikbare diplomatieke en consulaire instrumenten inzetten. Dit kwam naar voren bij een ontmoeting tusen Buza-minister Yldiz Pollack-Beighle en SLM-directeur Robby Lachmising vorige week.

De ondersteuning geldt ook voor bestemmingen naar landen van de Association of Caribbean States (ACS), waaronder Cuba. Buza wil helpen om onder andere de historische plaats van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als National Carrier van Suriname te waarborgen, te doen respecteren en verder gestalte te geven, meldt de voorlichting van Buza.

Lachmising informeerde Pollack-Beighle over de plannen van de SLM, afgestemd op de actuele bewegingen in het internationaal en regionaal vliegverkeer, waarvan de SLM gebruik zou kunnen maken om haar vleugels verder uit te slaan. De SLM heeft in januari met ondersteuning van de ambassade van Suriname in Cuba, een oriëntatiebezoek aan het eiland gebracht.

De beoogde samenwerking tussen partijen zal zo snel mogelijk worden beklonken, zegt Buza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May