Vier Guyanezen opgepakt met 4,2 ton coke
28 Feb 2017, 15:05
foto
Op deze foto die beschikbaar is gesteld door de Amerikaanse Kustwacht is de 4,2 ton cocaïne te zien. De lading is ongeveer US$ 125 miljoen waard. (Foto's: USGS/DEA)


Vier Guyanezen zijn gearresteerd in verband met een drugsvangst van 4,2 ton cocaïne. Het spul heeft een waarde van US$ 125 miljoen en is onderschept op een vissersboot in het noorden van Suriname, zegt de Kustwacht van San Juan.

De autoriteiten zeggen dat in een persbericht dat de operatie op 16 februari op de Atlantische Oceaan is uitgevoerd. Een schip van de Amerikaanse kustwacht ontdekte het vissersvaartuig van 21 meter dat is geregistreerd op het eiland Saint Vincent.

De kapitein van het schip van de Amerikaanse kustwacht uit San Juan, Francisco Rego, noemt dit is de grootste maritieme drugsvangst op de Atlantische Oceaan sinds 1999. Het arresteren van de drugskoeriers en hun lading is mogelijk gemaakt door uitwisseling van inlichtingen door het personeel van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) in de Santa Cruz en Barbados. Er is ook informatie verkregen van andere federale agentschappen die deel uitmaken van het Caribische Corridor Strike Force.

Het is nog onduidelijk van waar de lading drugs komt en waar de bestemming ervan was. Het onderzoek in deze zaak is nog aan de gang. "Als de cocaïne stroom vanuit Zuid-Amerika blijft toenemen, moeten rechtshandhaving partners in het Oost-Caribische regio hun gezamenlijke inspanningen om effectief te reageren op de dreiging, verhogen," zegt assistent special agent van de DEA in het Caribisch gebied, James Doby. "Dergelijke gezamenlijke inspanningen zijn momenteel aan de gang in het Caribische Corridor Strike Force, waar de rechtshandhaving partners elke dag samenkomen.”

De vier mannen die zijn aangehouden, zullen strafrechtelijk worden vervolgd in het Amerikaanse gerechtshof van de Maagdeneilanden, zegt de kustwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May