Franse ambassadeur biedt president geloofsbrieven aan
23 Feb 2017, 06:28
foto
President Desi Bouterse en de Franse ambassadeur, Antoine Joly, na de aanbieding van de geloofsbrieven. (Foto: Kabinet van de President)


De nieuwe Franse ambassadeur Antoine Joly heeft woensdag zijn geloofsbrieven aangeboden aan staatshoofd Desi Bouterse, in het presidentieel paleis. De plechtigheid werd bijgewoond door de echtgenote van de ambassadeur, first lady Ingrid Bouterse-Waldring, minister Yldiz Pollack-Beighly van Buitenlandse zaken en ambassadeur Harvey Naarendorp.

Op 13 februari had de ambassadeur een kopie van zijn geloofsbrieven overhandigd aan minister Pollack-Beighle. Suriname en Frankrijk zijn van plan om de onderlinge samenwerking te versterken en regelmatig politiek overleg te voeren. Vooral de samenwerking in het grensgebied met Frans-Guyana is een bijzonder aandachtspunt.

Veiligheid, justitiële zaken, handel en economie staan ook hoop op de agenda. Verder zijn samenwerkingsverbanden besproken op het gebied van: cultuur, onderwijs, infrastructuur, toerisme, volksgezondheid (o.a. ziekenhuis Albina). Frankrijk wordt als een belangrijke partner van Suriname beschouwd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May