Unithouders Maretraite Mall in rep en roer over sluitingstijd
23 Feb 2017, 00:01
foto
De brief naar alle unithouders van de Maretraite Mall.


Unithouders van Maretraite Mall zijn in rep en roer. Van de arbeidsinspectie hebben zij te horen gekregen dat alle bedrijven, behalve de horeca sector, van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur open mogen blijven. Zondag mogen de bedrijven ook niet meer opengaan. Hun vergunning die eind deze maand vervalt, zal niet worden verlengd.

Intussen heeft de directie van de Maretraite Mall de unithouders ook schriftelijk op de hoogte gesteld dat de Arbeidsinspectie niet van plan is de werktijden te verlengen. De units in de mall zijn tot 21.00 uur open. Diverse unithouders delen Starnieuws mee dat in shiftverband wordt gewerkt. De units gaan rond 9.00 uur open tot 21.00 uur. Op de zondag gaan de zaken om 13.00 uur open.

"Het is echt niet zo dat mensen vanaf 9.00 tot 21.00 uur werken. Door de maatregel van de Arbeidsinspectie zullen veel mensen hun werk verliezen en de omzet zal zeker dalen. Wij dachten dat de regering juist wil dat er harder gewerkt wordt in het land. Veel mensen komen in de avonduren winkelen," zegt een unithouder.

De ondernemers hebben zich onder andere gewend tot de Kamer van Koophandel en Fabrieken en andere instanties. Zij vinden dat dit besluit teruggedraaid moet worden. Het blijkt dat diverse functionarissen niet op de hoogte zijn van de beslissing die de Arbeidsinspectie heeft genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May