Column: Vandaag wordt gisteren
01 Jan 2011, 06:00
foto


Sinds de jaartelling is 2010 jaar voorbij gegaan. Al deze jaren komen nooit meer terug. Morgen wordt vandaag en daarna gisteren… Wij mensen zijn voor korte tijd reizigers op deze mooie planeet. We komen en wij gaan. Maar tussen geboorte en overgang blijven veel onuitwisbare sporen achter. De geschiedenis wordt opgetekend in het Grote Boek van de Mensheid.

Vandaag is er weer een markante bladzijde omgeslagen van het Grote Boek. Helemaal blanco en zuiver liggen de pagina’s open voor ons. Wat zullen wij laten optekenen in 2011? Hoe zal het nieuwe jaar voor u en uw omgeving er uitzien? Wat zullen wij samen van het land maken? Mensen die verantwoordelijkheid op zich genomen hebben, moeten goed beseffen dat hun gedachten en handelen grote impact hebben op anderen.

Bij de wisseling van een jaar staan velen stil bij wat voorbij gegaan is en de allerbeste wensen worden uitgesproken voor het jaar dat intussen onherroepelijk zijn intrede heeft gedaan. Elke wens die wij uiten, heeft in zich de kiem om vervuld te worden. Een belangrijk deel van het uitkomen van de wensen, ligt in ons eigen hand. Wij hebben alleen het heden, het nu, om in overeenstemming met onze wensen te handelen. De basis voor wat de toekomst met zich mee zal brengen, leggen wij in het heden.

Wanneer wij van deze wereld vertrekken, nemen wij geen van onze bezittingen mee. Alles blijft hier achter. Ook ons lichaam, het dierbaarste bezit, is van de aarde en keert terug naar zijn oorsprong. Wat ertoe doet, wat overblijft, zijn onze daden. De goede en de slechte, die zullen gewogen worden. Op deze dag is het goed om alvast de weegschaal tevoorschijn te halen en te wegen. Want vandaag hebben wij weer een nieuwe mogelijkheid om het zaad te zaaien voor een goed 2011, dat samen met de zon aan de horizon is verschenen voor iedereen…

Nita Ramcharan