Nog geen overeenstemming tussen regering en BvL
12 Feb 2017, 07:27
foto


De raadsadviseurs die onderhandelen met onderwijsbonden, hebben nog geen overeenkomst bereikt met de Bond van Leraren (BvL) over het herwaarderingsprogramma van de onderwijsgevenden. Met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) is er wel een akkoord. De BvL heeft een ultimatum gesteld tot 13 februari.

Vrijdag is er vergaderd met de onderwijsbonden, zonder dat er spijkers met koppen is geslagen. Starnieuws verneemt dat vandaag verder gesproken zal worden met de BvL. Met de FOLS is er al overeenstemming. Maandag moeten de Staat en de BvL weer voor de rechter verschijnen.

De BvL had gesteld dat er uiterlijk 13 februari een oplossing moet zijn bereikt met de regering. De acties die gevoerd werden zijn opgeschort. Rechter Suzanne Chu had voorgesteld om via dialoog een oplossing te bereiken. De BvL heeft te kennen gegeven inspraak te willen hebben in de financiële paragraaf van het herwaarderingsprogramma. Volgens Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, kan de regering niet eenzijdig bepalen wat de lonen van de onderwijsgevenden moeten zijn.

De regering heeft vanaf oktober vorig jaar een maandelijkse tegemoetkoming van SRD 300 als voorloper op het herwaarderingsprogramma. Voor januari en februari is het bedrag verhoogd met SRD 200. Het is alom bekend dat de overheid geen geld heeft om een forse loonsverhoging toe te kennen aan leerkrachten. Uiterlijk april moeten ook de ambtenaren een loonaanpassing krijgen. Het is nog niet duidelijk van waar de middelen gehaald zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May