Meer Surinamers moeten gebruikmaken van Indiase beurzen
10 Feb 2017, 20:38
foto
De ambassadeur van India, Satendar Kumar.


India wil dat meer Surinamers gebruikmaken van de beurzen die door het land beschikbaar worden gesteld. Het beurzenbeleid moet worden versoepeld. De ambassadeur van India in Suriname, Satendar Kumar, zei woensdag tijdens een gastcollege van de opleiding ICT in Education, dat hij het betreurt dat de door India geboden kansen voor het volgen van studies, door bureaucratie niet volledig benut worden.

India heeft een speciaal programma ontwikkeld dat het voor 161 landen mogelijk maakt om ruim 300 opleidingen te volgen aan 51 instituten. Alle opleidingen zijn relatief gratis, zegt Kumar. De aanmelding kan geschieden via het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Mijn kantoor staat open voor een ieder die hulp hierbij nodig heeft.”

Kumar sprak over de opties voor het volgen van technologische studies die tot nog toe nog niet in Suriname worden verzorgd. Er zijn enkele prestigieuze universiteiten die voornamelijk wetenschappelijke en technologische studies aanbieden.

Professor Padhu Seshaiyer, docent aan de ICT in Education opleiding, heeft aan een van deze universiteiten gestudeerd. Hij zegt dat de opkomende ICT in Education docenten in dit proces ambassadeurs zijn die de leerlingen niet alleen zullen leren om Word en/of Excel documenten op te stellen. De leerlingen moeten uiteindelijke wereld problemen oplossen door middel van de technologie. Hij meent dat de volgende generatie werknemers hiermee goed voorbereid op de arbeidsmarkt komt, meldt de voorlichting van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May