Wit Santi ruimt broedplaatsen van muskieten op
10 Feb 2017, 23:27
foto
De directeur van NV Luchthavenbeheer, Vijai Chotkan en de districtscommissaris van Para, Adjaikoemaar Kali, praten met functionarissen van de JAP-internationale luchthaven over de muskietenplaag in het gebied.


Wit Santi krijgt een grote schoonmaakbeurt. Het commissariaat van Para, het directoraat Openbaar Groen en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) ruimen in de komende periode zwerf- en alle andere waterhoudend grofvuil op. De plaatselijke bevolking krijgt ook voorlichting over het opruimen van alle broedplaatsen van de aedes aegypti muskiet.


De bewoners van Wit Santi en omgeving kunnen dit weekend grofvuil op hun erven verzamelen en aanbieden voor afvoer. Durotanks, vaten, oude ijskasten, oude wasmachines, plasticflessen zijn uitstekende broedplaatsen voor muskieten. Onderzoek van het BOG geeft aan dat de populatie van de aedes aegypti door de vele zwampen in het gebied is toegenomen. Het opruimen is dan ook een voorzorgsmaatregel.

De arts van de Regionale Gezondheid Dienst (RGD) te Zanderij zegt ook dat de maatregelen voor opruiming slechts preventieve voorzorgsmaatregelen zijn. Het BOG bespuit het gebied regelmatig, door de ligging van de Internationale Luchthaven in dit gebied, meldt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May