Misiekaba vraagt ministers niet af te glijden van DNA
11 Feb 2017, 00:01
foto
André Misiekaba, fractieleider van de NDP. (Beeld: DNA)


NDP-fractieleider André Misiekaba heeft de nieuwe ministers op het hart gedrukt niet af te glijden van De Nationale Assemblee (DNA). De ministers vragen ondersteuning, maar op gegeven moment "te den futu beti gron, glijden zij af van het parlement. Dat is de realiteit. Plotseling doen zij hun eigen ding", zei de politicus vrijdag tijdens de openbare vergadering. De vijf nieuwe ministers werden voorgesteld aan het college, waarbij zij een korte introductietoespraak hielden.

Misiekaba merkte op dat hij ministers heeft zien komen en gaan. Allemaal beginnen goed en vragen ondersteuning van het parlement. Plotseling doen zij hun eigen ding. "Op gegeven moment gaan ook partijpolitieke belangen op uw vloer komen. Maar u heeft de fractie hier om u te ondersteunen daarbij. Bepaalde belangen zijn zo groot dat u ze niet alleen gaat aankunnen, maar u heeft de fractie ter ondersteuning," beklemtoonde de politicus.

De NDP-fractieleider hield de ministers voor dat zij in een periode in de regering komen waar middelen niet voor het oprapen liggen. Het gaat om een kritieke situatie voor de samenleving. Hij hield de bewindslieden voor dat ze creatief moeten zijn om hun beleid uit te voeren, want de middelen zijn onder grote spanning.

De nieuwe ministers die formeel aan De Nationale Assemblee voorgesteld werden door vicepresident Ashwin Adhin, zijn: Roline Samsoedien (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbheer), Christine Polak (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), Yldiz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Jerry Miranda (Openbare Werken, Transport en Communicatie) en Ferdinand Welzijn (Handel, Industrie en Toerisme).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May