Bolivia verklaart noodtoestand door sprinkhanenplaag
09 Feb 2017, 08:54
foto
Gewoonlijk zijn sprinkhanen eenlingen, maar onder bepaalde omstandigheden komen ze in zwermen. (Foto: AP)


De Boliviaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in een uitgestrekt agrarisch gebied dat is getroffen door een sprinkhanenplaag. President Evo Morales heeft een noodplan met US$ 700.000 aan extra middelen aangekondigd, om het gebied vrij te maken van de plaag.

De zwerm insecten is meer dan een week geleden voor het eerst verschenen in de buurt van de laaggelegen oostelijke stad Santa Cruz, waar het meeste voedsel en vlees van Bolivia wordt geproduceerd. Hij heeft zich snel verspreid, heeft grasland vernietigd en velden van maïs en sorghum verwoest.

De autoriteiten schatten dat de sprinkhanen meer dan 1.000 hectare landbouwgrond hebben verwoest. De regering zegt dat de bestrijding meteen moet beginnen. "We zullen een 500 meter brede ring rond het getroffen gebied maken en van binnen beginnen te bestrijden waarbij we samenwerken met de lokale autoriteiten,” zegt de Boliviaanse minister van Landbouw, Mauricio Ordonez. President Morales brengt morgen een bezoek aan de provincie Santa Cruz.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May