Brahim wijst op noodzaak marktconform tarievenstelsel
08 Feb 2017, 16:17
foto
Antoine Brahim heeft op 7 februari officieel zijn werk bij AZP beëindigd. Tot maart is hij met verlof, waarna hij CEO wordt van Kersten.


Een marktconform tarievenstelsel is een absolute must voor duurzaam herstel van onze financiële positie en daarmee voor waarborging van hoogwaardige topklinische en specialistische gezondheidszorg in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor de gehele Surinaamse gemeenschap. Deze boodschap gaf algemeen directeur Antoine Brahim in zijn afscheidstoespraak tot het personeel. Brahim zijn laatste werkdag bij het AZP zit erop. Hij wordt de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Kersten. Zijn ontslag gaat officieel in maart in.

Brahim was in 2012 benoemd tot AZP-directeur. Hij wijst erop dat de kostenbesparingen die het ziekenhuis heeft doorgevoerd, een “moedgevende” stap zijn in de goede richting. Doch ‘de kostenbesparingen alleen zijn geen garantie voor duurzaam financieel herstel.” De laatste aanpassingen van de tarieven voor ziekenhuizen zijn 3,5 jaar geleden doorgevoerd. Brahim blijft verbonden met de sector doordat hij op 15 februari lid wordt van de presidentiële commissie ‘Herstructurering Gezondheidszorg.”

Hij zegt dat hij niet ontevreden is met de resultaten die zijn geboekt tijdens zijn periode. Kort na zijn aantreden heeft hij met het team een nieuwe visie en het Strategisch Plan 2020 ontwikkeld. Dit plan heeft als kompas gediend voor de ordening en verdere ontwikkeling van het AZP, memoreert Brahim. Er is een integraal master bouwplan 2025 ontwikkeld voor het AZP. Er is een transformatie aan de gang om een nieuw Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname (AMC-SU) te bouwen. Tegen 2021 moet het AMC-SU een feit zijn. De internationale aanbestedingen voor dit project zullen eind dit jaar beginnen.

Op administratief gebied is de achterstand in de door de Clad goedgekeurde jaarverslagen van 2002 tot en met 2015 ingelopen. Sinds het wegvallen van de overheidssubsidies op 1 januari 2014 is het AZP erin geslaagd het exploitatietekort van SRD 125 miljoen in 2012 terug te brengen naar SRD 25 miljoen in 2015.

Financieel Directeur Claudia Marica-Redan is tot dat er een nieuwe Algemeen Directeur is benoemd, belast met de waarneming van het ziekenhuis. Brahim was voordat hij naar het AZP kwam, al werkzaam bij Kersten als Chief Commercial Officer. Daarvoor was hij zestien jaar verbonden aan de Consolidated Industries Corporation (CIC), waarvan twaalf jaar als CEO. Totdat Brahim aantreedt bij Kersten, is Patrick Heshusius benoemd tot interim CEO van Kersten.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May