Bouterse: Suriname zwicht niet voor druk van IMF
01 Feb 2017, 17:34
foto
President Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse blijft erbij dat Suriname zijn eigen tempo zal bepalen hoe subsidies afgebouwd worden. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is nog steeds koud. Technisch kan IMF gelijk hebben dat bepaalde maatregelen genomen moeten worden, maar politiek gezien kan niet alles uitgevoerd worden.

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) wordt doorgelicht door Jacob Consultancy, een internationaal bedrijf. Dan is het duidelijk wat de kostprijs is van een kilowattuur stroom, want nu worden diverse tarieven genoemd. Wanneer de prijs bepaald is, dan is het duidelijk wat de prijs is.

De president zegt dat de regering in contact blijft met het IMF. Suriname heeft voldaan aan de eisen die vooraf gesteld zijn voordat een overeenkomst is getekend. Er zijn goede voorstellen, vooral op het gebied van wetgeving gedaan. De subsidies zullen op eigen tempo worden afgebouwd door de regering.

Suriname is bereid door te werken met het IMF. Er zal gekeken worden waar de regering en het IMF elkaar kunnen vinden. Ook als partijen elkaar niet kunnen vinden, blijft de relatie met IMF. Er is deskundigheid bij het IMF. Het Fonds zal advies blijven geven aan de regering wanneer ernaar gevraagd wordt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May