Sandew Hira zegt lidmaatschap Comité Slachtoffers op
01 Feb 2017, 02:42
foto
Sandew Hira


Sandew Hira heeft aan Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, meegedeeld dat hij zijn bestuursfunctie en lidmaatschap opzegt. Hij wil de verdere ontwikkeling van het Comité niet in de weg staan, deelt Jeroe mee.

In een persbericht zegt Jeroe dat Sandew Hira in de Surinaamse samenleving een uitgesproken opiniemaker is die via zijn onlangs hervatte wekelijkse columns een stempel drukt op de opinievorming. Het gevaar is reëel dat het Comité verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn mening. Daarom heeft Hira gevraagd zijn terugtreding te accepteren.

Het bestuur van het Comité heeft begrip getoond voor de overwegingen van Hira. Echter, het bestuur meent dat in het Comité er ook ruimte moet zijn voor een diversiteit aan opvattingen. Bestuursleden hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, als ze het maar over enkele basisprincipes eens zijn.
Toch heeft het bestuur besloten om Hira niet te weerhouden om terug te treden.

Het bestuur heeft Hira bedankt voor zijn bijdrage aan en inzet voor het Comité.
Hira was verantwoordelijk voor de informatievoorziening. Hij zal zijn taken overdragen aan de voorzitter. Deze zal in de toekomst de media informeren over de stand van zaken bij de handtekeningenactie. Hira zal zijn maandelijkse financiële bijdrage blijven doen en het Comité steunen waar dat mogelijk is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May