Sewcharan: Geen wettelijke basis voor stoppen proces
31 Jan 2017, 00:01
foto
Raadsman van Edgar Ritfeld, Gerold Sewcharan. (Foto: Raoul Lith)


Gerold Sewcharan, raadsman van Edgar Ritfeld, verdachte in het 8 decemberstrafproces, vindt dat er geen enkele wettelijke basis is om de vervolging te stoppen. Hij had verwacht dat de Krijgsraad het verzoek van het Openbaar Ministerie zou afwijzen. Dit heeft Ritfeld ook eerder gezegd. Zijn cliënt Ritfeld is de enige verdachte die hoger beroep had aangetekend tegen het schorsen van de vervolging in 2012. Hij heeft de zaak ook gewonnen.

De advocaat is enigszins teleurgesteld dat de Krijgsraad maandag uitstel heeft verleend aan auditeur-militair Roy Elgin. Sewcharan wijst erop dat de vervolgingsambtenaar steeds heeft gesteld dat hij klaar is om zijn requisitoir te houden. Uitstel was volgens de raadsman niet nodig. Hij is wel blij dat de Krijgsraad de zitting op 9 februari in de burgerkamer en op 17 februari in de militaire kamer houdt.

Sewcharan beklemtoont dat de Krijgsraad slechts op basis van de wet kan handelen. Het was niet meer mogelijk om in te grijpen in een proces dat al zo vergevorderd is, waarbij het Openbaar Ministerie met een strafeis moest komen. Daarom heeft de Krijgsraad de Amnestiewet in 2012 en de opdracht van de regering aan de procureur-generaal om het strafproces onmiddellijk te beëindigen, naast zich neergelegd. Het verzoek van het Openbaar Ministerie voor beëindiging van de zaak, is afgewezen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May